Zobrať si okuliare prvýkrát do školy nie je také ľahké ako by sa mohlo zdať. Ale nie je to zas ani také hrozné ako by sa mohlo zdať. Tak pozrime sa na to bližšie. 


Dievča v okuliaroch

Ak ste už tínedžer, nemajte obavy že sa z vás budú spolužiaci smiať. Tento vek je práve typický a najlepší na zmeny v obliekaní, správaní v postojoch. Vaše okuliare nezmenia Vás, zostávate aký ste. Zvýraznia vašu jedinečnosť, vašu osobnosť. Okuliare zvýraznia váš vzhľad a obohatia váš šatník. Poznámky tipu, že vyzeráš ako bifloš či dokonca inteligent berte s úsmevom a ako lichôtku. Dnes je cool vyzerať ako intelektuál, baby na to letia. Veľmi populárny je takzvaný Nerd štýl, ktorý kladie dôraz na uhladený a inteligentný look.

Teen okuliare

A že okuliare pridávajú na kráse mladým ženám ani netreba hovoriť. Množstvo chlapcov si myslí a poviem vám, že v okuliaroch vyzeráte sexy a rozkošne. Je to v dnešných dňoch absolútne cool. Ak ste už na výške, máte vyhrané. Nikto nebude negatívne reagovať na vaše okuliare, tešte sa na lichôtky. 

Pripravte sa na prvý deň s okuliarmi dôsledne, naplánujte si ho a bude to ľahšie. Zoberte si aj nové šaty, rifle, tričko, štýlovú školskú tašku, čokoľvek v čom sa budete cítiť dobre. Zmeňte účes, farbu vlasov, ak vám to vyhovuje. Smelo zmeňte svoj výzor komplexne, tak aby ste sa cítili atraktívne. 

Začiatok alebo koniec školského roka je ideálnym obdobím. Všetci sa tešia na prázdniny, resp. sú smutní že práve skončili a nikto sa nebude starať o vaše okuliare. Prvý deň si jednoducho nasaďte okuliare, usmejte sa a vstúpte do triedy ako stále. To je všetko. Už to bude iba ľahšie. Prvý deň si okuliare všimnú a niektorí sa na ne spýtajú, utrúsia poznámku. Na druhý deň, to už nebude novinka, budú tu nové správy. Ak sa necítite veľmi isto urobiť to takto náhle, môžete začať nosiť okuliare postupne. Nasaďte si ich počas hodiny, občas keď ich potrebujte, napríklad pri čítaní. Nech už k tomu pristúpite akokoľvek, netreba z toho robiť vedu. Určite okuliare neodmietajte, tak ako by ste predsa neodmietali iné lieky, ktoré by vám lekár predpísal. 
A pamätajte, sú to iba okuliare. Milióny ľudí má okuliare. Potrebujete ich tak sa z nich tešte. Okuliare vám spríjemnia videnie, urobia váš život pohodlnejší a krajší. 

Pozrite si aj 1.časť článku - rady pre rodičov.