Wayfarer – okuliare filmových hviezd a TOP celebrít. Tradičný tvar týchto legendárnych slnečných okuliarov z päťdesiatych rokov sa stal obdivovaným dizajnovým vzorom, a súčasťou imidžu mnohých osobností. Rámy Wayfarer prinášajú svoj jedinečný štýl aj do sveta dioptrických okuliarov.

 Okuliare Wayfarer

História okuliarov Wayfarer je rovnako fascinujúca, ako ich patentovaný dizajn. Za vznikom okuliarového rámu Wayfarer s novátorským, výrazne lichobežníkovým tvarom stál v roku 1952 geniálny americký dizajnér Raymond Stegeman. Využil najnovšie technológie lisovania plastov, a namiesto tenkých kovových rámikov vsadil na robustnejšie plastové rámy. Slnečné okuliare Wayfarer vzbudili senzáciu, a stali sa úspešným produktom značky Ray-Ban. Vlastníkom dizajnového patentu je materská spoločnosť Bausch & Lomb.

 

V sedemdesiatych rokoch popularita Wayfarer poklesla. Vďaka šikovnej marketingovej stratégii sa v prvej polovici 80. rokov začali slnečné okuliare Wayfarer objavovať v televíznych programoch a filmoch. V stratégii umiestňovania produktov do filmov a seriálov značka úspešne pokračovala aj v 21. storočí. Tieto elegantné okuliare ste mohli vidieť napríklad na tvári Toma Cruisa, alebo v seriáli Miami Beach. Popularite slnečných okuliarov Wayfarer prospela ich obľuba medzi poprednými svetovými hudobníkmi, ktorých vzápätí nasledovali státisíce ich fanúšikov.

 

Slnečným okuliarom Wayfarer neodolali U2, Michal Jackson, Madonna, Billy Joel, Elvis Costello alebo herec Jack Nicholson. Okuliare sa v roku 1989 vyrábali už v desiatkach rôznych modelov. Deväťdesiate roky priniesli v dizajne okuliarových rámov nové trendy, popri ktorých sa wayfarerky nenápadne stratili do úzadia – zachovali si však svojich priaznivcov. Po roku 2000 prešli nové modely okuliarov Wayfarer výrazným redizajnom, čo neušlo pozornosti celebrít (Katy Perry, Edward Cullen, ...) a ich fanúšikov. Dnes sú okuliare Wayfarer dostupné v celom spektre modelov  a farieb – nielen pre slnečné, ale aj pre dioptrické šošovky.

 

Vyberte si – moderné wayfarerky na eOkuliare.sk: