Sú filmy, na ktoré nezabudneme vďaka ich hrdinom s charakteristickými okuliarmi . Počujete názov filmu a vybaví sa vám hlavný hrdina v štýlových okuliaroch. Pozrime sa na legendárne filmy, ktoré sú nezabudnuteľné a notoricky známe aj kvôli vďaka okuliarom na ktoré sa už nezabudne. 

 

10. Krstný otec 3 / Godfather, 1999

Krstný otec 3

 

Tretie pokračovanie legendárneho oskarového filmu Krstný otec podľa románu Maria Puzza. Mafiánska sága z New Yorku 20.storočia. Aj v tretej časti Al Pacino exceluje ako hlava rodiny Corleone a jeho chladný pohľad cítite aj cez okuliare. Tie síce tentokrát nie sú v hlavej úlohe ale aj tak je v nich Michael nezabudnuteľný. A trilógia Krstný otec jednoducho patrí medzi diela, ktoré “musíte vidieť skôr ako zomriete”

Michael Corleone: “Priatelia a peniaze - olej a voda”. 

 

9. Terminátor, 1984

Terminator

 

Akčný trhák, ktorý sme pozerali ešte na videokazetách so simultánnym dabingom. Nič mu to neubralo na kvalite špeciálnych efektov ani na charizme Arnolda Scharzenegra v čiernych okuliaroch. Tie sa držali statočne a prežili spolu s terminátorom šialené naháňacky a prestrelky. V druhej časti filmu až do scény keď nevydržali útok modelu T-1000. 

Okuliare, ktoré nosí vo filme Terminátor sú značky Gargoyles. Prvý Terminátor slnečné okuliare nenosil od začiatku a nasadil si ich až keď si potreboval prekryť poranené "oko". Pre ich veľký úspech a skvelý look, jeho nasledovníci v Terminátorovi 2 a 3 už majú okuliare na začiatku filmu. 


8. Raňajky u Tiffanyho / Breakfast at Tiffany's, 1961

Raňajky u tiffanyho - okuliare Cat-Eye

 

Nezabudnuteľná Audrey Hepburn ako krásna Holly vo filmovej klasike Raňajky u Tiffanyho. Audrey vo filme nosí na tú dobu extravagantné okuliare, ktoré neskôr svet pozná ako štýl Cat-Eye. Mačací pohľad, sexy look a niečo nové netradičné a osobitné. To sú Cat-Eye okuliare, ktoré sú populárne a zažívajú renesanciu aj v dnešnej dobe. 

 

7. Krycie meno Donie Brasco / Donnie Brasco 1997

Donnie Brasco - okuliare vo filme

 

Opäť gansterka a opäť Al Pacino. Bude za tým niečo, že zlý chlapci majú často skrytý pohľad za tmavými okuliarmi. Každopádne majstrovské herecké výkony Johnyho Deepa ako Donnieho a Al Pacina ako Leftyho a dve varianty na štýl Aviator. Nakrútené na základe skutočných udalostí.  

 

6. Reservoir Dogs, 1992

Reservoir-Dogs-okuliare-vo-filme

 

Prvý obrovský úspech Quentina Tarantina,ja jeho ceste k najúspešnejším scenáristom Holywoodu. Príbeh nevydarenej lúpeže diamantov zobrazený vo viacerých časových úsekoch čo sa stalo charakteristickým prvkom Tarantinových filmov. Brutálne scény, tvrdý slovník, skvelá hudba a k tomu pán Oranžový, pán Biely a pán Modrý v nezabudnuteľných scénach v klasických okuliaroch Wayfarer. Gangstri, ktorých si obľúbite nielen pre ich wayfererky.  

 

5. Léon, 1994

Leon okuliare vo filme

 

Kto nepozná sympatického zabijaka Leona. pozrite si klasiku Luca Bessona budete ho milovať. Okrúhle, malé nenápadné okuliare, ktoré ale samotnému hrdinovi na nenápadnosti nepridávajú. Tvrdý, chladný a nekompromisný Leon na ceste so svojou spoločníčkou Mathildou, v podaní mladej Natalie Portman.  

 

4. Harry Potter, 2001 - 2011

Harry Potter - okuliare vo filme

 

Každý pozná kúzelníka s čarovným prútikom a okrúhlymi okuliarmi, ktorý bojuje od malička proti zlu a mocným čarodejom. “Potterovky” Sú dnes už pojem pre okuliare, ktoré sú nezameniteľné a navždy zostanú späté s najlepším čarodejníkom, ktorého poznajú deti aj dospelý. 

 

3. Matrix, 2000

Matrix - okuliare vo filme

 

Kultové movie zo začiatku 90. Rokov 20. Storočia. Apokalyptický scenár, mrazivá atmosféra filmu, A k tomu nezabudnuteľní a cooloví Morpheus, Trinity a hlavne Neo, všetci so štýlovými okuliarmi. Film, ktorý vytvoril módny trend pre okuliare a masívne spopularizoval štýl Matrix. 

Vedeli ste, že... ikonické okuliare nosené postavami vo filme Maxtrix sú značky Blinde? Spoločnosť produkujúca ručne vyrábané okuliare vyhrala kontrakt na film Matrix v tendri proti gigantom ako Ray-Ban či Arnette. 

 

2. Top Gun, 1986

Top Gun - okuliare aviator

 

Čo si predstavíte, keď počujete Top Gun? Nezabudnuteľný Tom Cruise v slnečných okuliaroch Aviator. 

Top Gun - okuliare vo filme


Príjemný návrat do éry studenej vojny, odohrávaný prevažne vysoko v oblakoch a v nadzvukových rýchlostiach. Réžia Tonyho Scotta, podporená skvelým soundtrackom. Rýchlosť, akcia, stíhací letci, slnko a všade prítomné okuliare Aviator. Stíhací letec “Maverick” bojuje v leteckej škole Top Gun so svojimi súpermi, ale aj so svojím egom a o lásku svojej inštruktorky “Charlie”. Vo filme zobrazovaný model Aviator naozaj vynikol na základe okuliarov vyvíjaných pre americké letectvo. 

 

Vedeli ste, že…Predaj modelu Ray-Ban Aviator narástol o 40% po jeho zobrazení vo filme Top Gun?

 

 

1. Váš Top film...


Okuliare vo filme - cislo 1

 

Aký je váš najobľúbenejší film alebo filmový hrdina, na ktorý si pamätáte aj kvôli okuliarom?

Sú ich desiatky, snáď aj stovky, dajte nám tip!