Slnečné okuliare Aviator očarili celé generácie svojim elegantným kvapkovitým tvarom, jemným kovovým rámikom a tenkými  stránicami. Ich hlavnou výhodou sú veľké šošovky, výborne chrániace zrak pred oslnením.

Slnecne okuliare Aviator

 

 

Za zvláštnym dizajnom okuliarov Aviator boli požiadavky amerického letectva na slnečné okuliare pre pilotov, ktorých počas letov nepríjemne oslňovalo slnko a žiarivo jasná obloha. Prvý prototyp okuliarov pomenovaný Anti-Glare vznikol v roku 1936. Vyznačoval sa veľkými zelenými šošovkami a plastovým rámikom. V roku 1937 po zabezpečení patentov (registrovaných na Bausch & Lomb) začala výroba slnečných okuliarov Ray-Ban Aviator s kovovým rámikom.

 

Okrem letcov a ďaľších armádnych zložiek zožali okuliare Aviator veľký úspech aj u verejnosti. Pre fotografov, lovcov, rybárov, športovcov a dobrodruhov :) vznikla v roku 1939 nová verzia týchto slnečných okuliarov označená ako Outdoorsman, so špeciálnou lištou zabraňujúcou stekaniu potu do očí. V roku 1940 – už počas druhej svetovej vojny – vývojári vylepšili letecké okuliare Aviator gradientným sfarbením šošoviek. Vďaka tomu okuliare chránili zrak pilota pred oslnením, a zároveň mu umožnili svetlejšou časťou šošoviek jasnejší pohľad na palubnú dosku lietadla. Okuliare Aviator za vojny preslávil generál MacArthur.

 

V šesťdesiatych rokoch s nástupom novej vlny hudobných a filmových hviezd začala celosvetová popularita okuliarov Aviator stúpať. Neodolali im celebrity ako Ringo Starr, Paul McCartney alebo Freddie Mercury. Neskôr sa v okuliaroch Aviator predviedli napríklad Tom Cruise alebo Silvester Stallone. Aj v súčastnosti je obľuba slnečných okuliarov Aviator na vzostupe, čo svedčí o ich nadčasovom dizajne a vynikajúcom prispôsobení nových modelov moderným trendom. Ako iné okuliare značky Ray-Ban, aj slnečné okuliare Aviator si spravili meno predovšetkým pre špičkovú kvalitu optiky, celkového prevedenia a použitých materiálov. Zaujímať vás bude aj história okuliarov v pútavej infografike. 

 

Doprajte si aj vy slnečné okuliare Aviator z našej ponuky.