Leto opäť prichádza a s ním vela slnka. Správny čas sa opýtať ako si správne chrániť zrak.

5 dovodov pre polarizacne okuliare

Aké si kúpiť slnečné okuliare...drahé, lacné, módne, klasické? Odpoveď je, hlavne kvalitné. Keď príde na slnečné okuliare, tak podstatné sú sklá, šošovky. Okuliare môžu byť v storakých tvaroch, farbách a cenách ale podstatné je aby spĺňali to na čo sú. Chránili zrak. Oči vám budú chrániť vtedy ak budú mať kvalitné šošovky. Čo to znamená. Rozhodne 100% UV filter, ktorý chráni pred UV-A/B žiarením. To už spĺňa väčšina dostupných slnečných okuliarov na trhu. Ale potom to podstatné...

Polarizačné šošovky

Polarizačné okuliare, polarizačná vrstva, polarizačné sklá. Všetky pojmy v spojení s okuliarmi referujú k tomu istému. K ochrannej vrstve na sklách okuliarov, ktorá znižuje nežiaduce odrazy svetla a výrazne zvyšuje komfort videnia.

Svetlo sa odráža od povrchu cesty, alebo vodnej hladiny. Takéto svetlo je horizontálne polarizované a nerozptyľuje sa všetkými smermi. Vzniká odraz svetla s nepríjemnou intenzitou, čo vnímame ako oslnenie. Pred takýmto oslnením nás ochránia práve polarizačné šošovky, ktoré obsahujú filter ktorý blokuje takýto typ odrazov svetla.

Často šoférujete? Pre vás sú okuliare s polarizačnou vrstvou nevyhnutnosťou. Polarizačné okuliare reálne dokážu pomôcť pri riadení vozidla a v kritických situáciách pomôcť. Vidíte ostrejšie, jasnejšie a skôr. Nenamáhate si zrak a pri dlhých cestách oči pri pozeraní cez polarizačné sklá netrpia a necítite až takú únavu. 

 

Polarizačné šošovky znižujú oslnenie odrazmi svetla, poskytujú jasnejšie videnie, farby a detaily.Slnecne polarizacne okuliare

 

Investícia do slnečných okuliarov.

Častou dilemou je, či si kúpiť jedny kvalitné a drahé okuliare a tie používať roky, alebo investovať menej s možnosťou mať viacej modelov. Nie je pravda, že kvalitné okuliare musíte kúpiť v optike, a nie je pravda že musia stáť sto Eur. Kvalitné okuliare s UV filtrom a polarizačnými šošovkami je možné kúpiť rádovo od 20 – 30€. Cena navyše je už príplatok za značku, resp. za vysoké marže očných optík.

Polarizačné okuliare nájdu svoje uplatnenie takmer pri všetkých outdoorových aktivitách, cyklistike, behu, golfe. Oceníte ich pri rybárčení, jachtingu, všetkých aktivitách pri vode. Samozrejmosťou by mali byť pri riadení vozidla a to nie iba v lete. Práve pri šoférovaní vás môžu polarizačné slnečné okuliare podržať v kritických situáciách a znížia únavu očí pri dlhých cestách.

TIP! Ako zistíte či sú slnečné okuliare polarizačné bez návštevy optiky?

Pozrite sa na odraz svetla nejakého objektu, napríklad na ceste cez slnečné okuliare. Otáčajte slnečnými okuliarmi v smere alebo proti smeru hodinových ručičiek. Ak sa intenzita odrazu svetla nemení, okuliare nie sú polarizačné.